online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
Recepten Duitse biefstuk met uienmarmelade en rodekool

Duitse biefstuk met uienmarmelade en rodekool

ingrediënten

400 gram rundertartaar

1 eidooier

1 theelepel worcestershiresaus

1 ui

1 eetlepel mosterd

3 eetlepels arachideolie

2 eetlepels olijfolie

500 gram rode uien

50 milliliter rode port 

50 milliliter rodebessensap

2 theelepels mosterd

50 milliliter rodewijnazijn

3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker

50 gram boter

500 gram rodekolen

2 appels

100 milliliter sinaasappelsap

50 gram pure chocolade

2 laurierblaadjes

2 kruidnagels


  • 1 Meng alle ingrediënten voor de biefstuk, behalve de olie. Vorm er 4 ballen van en druk ze een beetje plat. Zet afgedekt in de koelkast.
  • 2 Verhit voor de uienmarmelade de olijfolie en fruit hierin de uien.
  • 3 Voeg de rest van de ingrediënten voor de marmelade toe en stoof zachtjes circa 15 minuten. Laat iets afkoelen.
  • 4 Verhit de helft van de boter voor de rodekool. Bak hierin de kool en appels 2-3 minuten en voeg de rest van de ingrediënten toe.
  • 5 Stoof zachtjes 15-17 minuten.
  • 6 Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels en roer de rest van de boter erdoor.
  • 7 Verhit de olie voor de biefstuk en bak het vlees circa 3 minuten per kant.
  • 8 Schep een beetje uienmarmelade op het vlees en serveer met de rodekool.
  • 9 Lekker met gekookte krieltjes.

bereidingstip

Maak de uienmarmelade iets pittiger en voeg 1 fijngehakte rode peper, zonder zaadjes, toe.

wijnadvies

Casa de Campo, S de Sol , Finca de Labarca Rioja Crianza of Koopmanskloof.


voedingswaarde

energie 610 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 28 gram
recall SPAR kipfilet 25 gram bekijk hier