online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
Recepten Duitse biefstuk met uienmarmelade en rodekool

Duitse biefstuk met uienmarmelade en rodekool

ingrediënten

400 gram rundertartaar

1 eidooier

1 theelepel worcestershiresaus

1 ui

1 eetlepel mosterd

3 eetlepels arachideolie

2 eetlepels olijfolie

500 gram rode uien

50 milliliter rode port 

50 milliliter rodebessensap

2 theelepels mosterd

50 milliliter rodewijnazijn

3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker

50 gram boter

500 gram rodekolen

2 appels

100 milliliter sinaasappelsap

50 gram pure chocolade

2 laurierblaadjes

2 kruidnagels


  • 1 Meng alle ingrediënten voor de biefstuk, behalve de olie. Vorm er 4 ballen van en druk ze een beetje plat. Zet afgedekt in de koelkast.
  • 2 Verhit voor de uienmarmelade de olijfolie en fruit hierin de uien.
  • 3 Voeg de rest van de ingrediënten voor de marmelade toe en stoof zachtjes circa 15 minuten. Laat iets afkoelen.
  • 4 Verhit de helft van de boter voor de rodekool. Bak hierin de kool en appels 2-3 minuten en voeg de rest van de ingrediënten toe.
  • 5 Stoof zachtjes 15-17 minuten.
  • 6 Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels en roer de rest van de boter erdoor.
  • 7 Verhit de olie voor de biefstuk en bak het vlees circa 3 minuten per kant.
  • 8 Schep een beetje uienmarmelade op het vlees en serveer met de rodekool.
  • 9 Lekker met gekookte krieltjes.

bereidingstip

Maak de uienmarmelade iets pittiger en voeg 1 fijngehakte rode peper, zonder zaadjes, toe.

wijnadvies

Casa de Campo, S de Sol , Finca de Labarca Rioja Crianza of Koopmanskloof.


voedingswaarde

energie 610 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 28 gram