voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, brunch, hoofdgerecht
Recepten Duitse vleeswarenschotel met wittekoolsalade

Duitse vleeswarenschotel met wittekoolsalade

ingrediënten

250 gram witte kool

1 appel

1 theelepel komijnzaad

theelepel komijnpoeder (djinten)

200 gram crème fraîche

100 gram grillworst

100 gram Elzasser cervelaatworst

100 gram schwarzwalder schinken

100 gram rosbief

150 gram milde kwark

150 gram volle yoghurt

1 eetlepel geraspte mierikswortel

12 sneeën Duitse roggebroden


  • 1 Begin met de koolsalade. Giet in een vergiet kokend water over de kool en spoel na met koud water.
  • 2 Meng de de appel, de komijn, de crème fraîche en peper en zout door de kool.
  • 3 Leg de vleeswaren op een schaal. Meng de kwark met mierikswortel, zout en peper.
  • 4 Serveer de vleeswaren met mierikswortelcrème, roggebrood en de koolsalade.

bereidingstip

Vervang witte kool door zuurkool.

wijnadvies

Heerlijk met niet al te zware wijnen; wit, rosé en rood. Arthur Metz Pinot Blanc of Lizard Pinot Grigio als wit. Wie rosé wil schenken, gaat genieten met Qué; Mas en Jean Sablenay. En Beaujolais Villages en Bourgogne Pinot Noir zijn de ware bij de vleeswaren. Niet vergeten dit lichte rood ook licht te koelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 750 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 36 gram