online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
moeilijk
20 min.
bijgerecht
Recepten Duivekater

Duivekater

ingrediënten

500 gram patentbloem

1 zakjes gedroogde gist

25 gram verse gist

250 milliliter melk

8 gram zout

100 gram witte basterdsuiker

bloem

1 ei


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Meng de bloem, de gist en melk en laat circa 20 minuten rusten op kamertemperatuur.
  • 2 Kneed het zout en de basterdsuiker erdoor, vorm een bal en laat deze afgedekt 15 minuten rijzen.
  • 3 Neem 4 bolletjes ter grootte van een golfballetje van het deeg. Vorm van de rest van het deeg een lange ovaal op een bebloemd werkblad.
  • 4 Vorm van de deegbolletjes 4 slierten en rol ze op tot spiraalvormige bolletjes. Zet ze tegen de hoeken van het ovaal.
  • 5 Bestrijk het deeg met het ei, gemengd met 1 eetlepel water. Herhaal dit na 5 minuten en laat het deeg 15 minuten rusten.
  • 6 Leg het deeg op de bakplaat en laat afgedekt circa 45 minuten rijzen.
  • 7 Knip daarna de zijkant van het deeg in een zigzagpatroon in en maak met een scherp mes lijnen of golven op de bovenkant. Laat afgedekt nogmaals 45 minuten rijzen.
  • 8 Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Zet het brood erin en verlaag de oventemperatuur naar 180°C. Bak het brood in circa 35 minuten goudbruin

bereidingstip

Voeg 1 eetlepel citroenrasp toe aan het deeg.


voedingswaarde

energie 595 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 117 gram
eiwit 21 gram