online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
Recepten Dungesneden steak met kappertjes

Dungesneden steak met kappertjes

ingredi├źnten

400 gram haasbiefstukken

2 eetlepels olijfolie

10 gram rucola

2 eetlepels kappertjes

50 gram Parmezaanse kaas

2 eetlepels tomatenpesto

1 theelepel mosterd

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel balsamicoazijn


  • 1 Neem de biefstukken een half uur voor u met dit recept begint uit de koelkast.
  • 2 Maak eerst de dressing door alles met een staafmixer fijn te malen tot een gebonden dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Bestrooi de biefstukken met zout en peper en wrijf ze in met olijfolie.
  • 4 Verwarm de grillpan op hoge stand en schroei de biefstukken aan beide kanten in een minuut dicht. Neem ze uit de pan en leg ze op een snijplank.
  • 5 Verdeel de rucola over het midden van de borden. Snijd de biefstukken in dunne plakken en verdeel deze dakpansgewijs over de borden langs de rucola.
  • 6 Besprenkel het vlees met de dressing en bestrooi met kappertjes en Parmezaanse kaas.

bereidingstip

Je kan ook kant-en-klare carpaccio gebruiken

wijnadvies

Zeer feestelijk met Venetio Prosecco. Ook lichtgekoeld rood zoals Villa Mondi Bardolino, Beaujolais Villages of Domaine Brunte Pinot Noir smaken naar meer. En witliefhebbers gaan voor Nava Real Verdejo.


voedingswaarde

energie 295 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 29 gram