voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

bestel je boodschappen bij SPAR

✓ geen minimum besteding
 gratis bezorging vanaf €50,-
✓ achteraf met PIN betalen

 


Inloggen

of maak een account aan
2 personen
gemiddeld
10 min.
brunch, ontbijt
recepten Dutch baby met sinaasappel en lemon curd

Dutch baby met sinaasappel en lemon curd

ingrediënten

2 eieren

1 zakje vanillesuiker

70 gram bloem

120 milliliter melk

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

2 eetlepels boter

4 eetlepels lemoncurd

2 eetlepels muntblaadjes

1 sinaasappel

1 theelepel poedersuiker


  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC en zet een ovenschaal erin.
  • 2 Klop de eieren met de vanillesuiker luchtig en lichtgeel. Meng de bloem, melk en gemberpoeder voorzichtig erdoor.
  • 3 Smelt de boter in de hete ovenschaal en giet het beslag erin. Bak in de oven in circa 15 minuten goudbruin aan de randjes en opgeblazen in het midden.
  • 4 Serveer de ‘dutch baby’ met de lemon curd, munt en sinaasappelpartjes. Bestrooi eventueel met poedersuiker.

bereidingstip

Maak zelf lemon curd: smelt 50 gram boter met 100 gram suiker. Voeg rasp en sap van 2 citroenen en 2 eieren toe. Kook al roerend langzaam op een lage stand tot de gewenste dikte. Zeef de lemon curd en schenk in een schone (jam)pot.. Lekker met een glas mandarijn-cranberrysap van half mandarijnsap en half cranberrysap.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 14 gram