voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
2 personen
gemiddeld
10 min.
brunch, ontbijt
Recepten Dutch baby met sinaasappel en lemon curd

Dutch baby met sinaasappel en lemon curd

ingrediënten

2 eieren

1 zakje vanillesuiker

70 gram bloem

120 milliliter melk

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

2 eetlepels boter

4 eetlepels lemoncurd

2 eetlepels muntblaadjes

1 sinaasappel

1 theelepel poedersuiker


  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC en zet een ovenschaal erin.
  • 2 Klop de eieren met de vanillesuiker luchtig en lichtgeel. Meng de bloem, melk en gemberpoeder voorzichtig erdoor.
  • 3 Smelt de boter in de hete ovenschaal en giet het beslag erin. Bak in de oven in circa 15 minuten goudbruin aan de randjes en opgeblazen in het midden.
  • 4 Serveer de ‘dutch baby’ met de lemon curd, munt en sinaasappelpartjes. Bestrooi eventueel met poedersuiker.

bereidingstip

Maak zelf lemon curd: smelt 50 gram boter met 100 gram suiker. Voeg rasp en sap van 2 citroenen en 2 eieren toe. Kook al roerend langzaam op een lage stand tot de gewenste dikte. Zeef de lemon curd en schenk in een schone (jam)pot.. Lekker met een glas mandarijn-cranberrysap van half mandarijnsap en half cranberrysap.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 14 gram