online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
2 personen
gemiddeld
40 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Dutch baby met spinazie-avocadosalade

Dutch baby met spinazie-avocadosalade

ingrediënten

3 eieren

1 eetlepel suiker

150 milliliter volle melk

100 gram bloem

1 mespunt nootmuskaat

25 gram boter

125 gram brie

25 gram amandelschaafsel

1 avocado

1 eetlepel citroensap

125 gram spinazie

1 flesje honing-mosterddressing

1 theelepel sinaasappelrasp

1 eetlepel sinaasappelsap

1 eetlepel peterselie


benodigdheden

ovenvaste koekenpan

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC en zet de pan in de oven. Klop de eieren met de suiker luchtig en schuimig.
  • 2 Klop de melk, bloem, nootmuskaat en een snufje zout erdoor en mix tot een glad en dun beslag. Neem de hete pan met ovenwanten uit de oven.
  • 3 Smelt de boter erin en laat deze even door de pan draaien zodat ook de randen van de pan ingevet zijn. Giet het beslag in de pan en zet terug in het midden van de oven.
  • 4 Bak het beslag in 18-20 minuten goudbruin. Rooster het amandelschaafsel intussen in een droge, hete koekenpan.
  • 5 Besprenkel de avocado met het citroensap en meng met de spinazie. Strooi de amandelen erover en besprenkel met de dressing, sinaasappelrasp en -sap.
  • 6 Neem de gerezen ‘Dutch baby’ uit de oven en verdeel de brie en peterselie erover. Serveer met de salade.

bereidingstip

Vervang de koekenpan door een bakvorm van 30x20x5 cm of een springvorm van 24 cm ø. Laat ook deze eerst goed heet worden.. Serveer bij dit recept een lekkere salade.


voedingswaarde

energie 1000 kcal
vet 70 gram
verzadigd vet 28 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 36 gram