online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
gemiddeld
40 min.
lunch, tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht, brunch
Recepten Echte Brabantse worstenbroodjes

Echte Brabantse worstenbroodjes

ingrediënten

1 kilogram bloem

bloem

2 eetlepels witte basterdsuiker

2 zakjes gist

80 gram boter

1 kilogram half-om-half gehakt

nootmuskaat

2 eieren

2 beschuiten

3 eetlepels paneermeel


benodigdheden

vershoudfolie

deegroller

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 225ºC. Bestuif het werkvlak met bloem en rol de deegbolletjes uit tot lapjes.
  • 2 Leg een rolletje gehakt erop, vouw de zijkanten naar binnen, rol op en knijp de naad dicht. Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op de bakplaat.
  • 3 Bestrijk met losgeklopt ei en bak de worstenbroodjes in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin. Laat afkoelen.

bereidingstip

Je kunt de worstenbroodjes ook prima invriezen.


voedingswaarde

energie 240 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 12 gram