voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
moeilijk
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Eendenborst met bosvruchtensaus

Eendenborst met bosvruchtensaus

ingrediënten

4 eendenborstfilets

150 milliliter gevogeltefond

150 milliliter wildfond

100 milliliter rode wijn

2 eetlepels bosvruchtenjam

25 gram boter

allesbinder

aardappelzetmeel


  • 1 Snijd de velkant van de eendenborstfilets met een scherp mes kruiselings in tot op het vlees.
  • 2 Bak de eendenborstfilets zonder toevoeging van boter of olie op de velkant in een droge hete koekenpan in 7 minuten krokant. Keer het vlees om en bak nog 2 minuten zodat de filets goudbruin zijn. Ze zijn dan van binnen rosé.
  • 3 Schep ze uit de pan, bestrooi ze met peper en zout en houd ze warm.
  • 4 Schep 2/3 deel van het vet uit de pan en voeg bij de rest van het bakvet de fond en de rode wijn. Kook de jus 3 minuten in.
  • 5 Roer de bosvruchtenjam erdoor en klop er koude klontjes boter door zodat de saus licht bindt. Bind de saus eventueel met allesbinder of aangelengd aardappelmeel.
  • 6 Snijd de eendenborstfilets in dunne plakken en serveer deze met de saus op de warme borden.

bereidingstip

Serveersuggestie:Geef er aardappelpuree en rode kool of stoofpeertjes bij.

wijnadvies

Schenk een rode Valdepeñas Crianza, of een Bordeaux, Fronsac, Saint-Emilion, Lalande-de-Pomerol (16-18ºC) en veel rode Bourgognes (14-16ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 20 gram