online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Eendenborst met jus van cranberry en rode wijn

Eendenborst met jus van cranberry en rode wijn

ingrediënten

4 eendenborsten

2 sjalotjes

1 theelepel verse tijm

4 eetlepels cranberrycompote

100 milliliter rode wijn

1 eetlepel boter

2 eetlepels slagroom


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de koekenpan. Kerf de eendenborsten in het vet een paar keer in en wrijf ze in met zout en peper.
  • 2 Leg de eendenborsten met de vetkant in de pan en laat ze circa 4 minuten krokant bakken. Draai ze om en bak de andere kant nog 2 minuten.
  • 3 Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Giet de helft van het vet uit de pan. Gebruik dit eventueel om aardappels in te bakken.
  • 4 Fruit de sjalotten in het eendenvet goudbruin en voeg de tijm, cranberrycompote en wijn toe. Laat al roerende aan de kook komen en nog een paar minuten inkoken tot een stroperige jus. Breng op smaak met zout en peper en maak eventueel af met wat klontjes koude boter of een paar eetlepels room.
  • 5 Leg de eendenborsten met de vetkant naar boven nog even terug in de jus en laat nog 2 minuten meewarmen. Snijd de eendenborsten in plakken en serveer met een lepel cranberryjus.

bereidingstip

Neem in plaats van cranberrycompote pruimenjam.

wijnadvies

Een klassiek gerecht waarbij u natuurlijk de wijn doordrinkt die u bij het koken heeft gebruikt. Cabernet Sauvignon van Jean Sablenay of Hills of California bijvoorbeeld. Maar ook de Carmenère van Vina Maipo krijgt vleugels van eend.


voedingswaarde

energie 305 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 18 gram