voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
2 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Eendenborst met sesam en sjalotjes

Eendenborst met sesam en sjalotjes

ingrediënten

1 eetlepel sesamzaad

250 gram eendenborsten

1 teentje knoflook

1 gemberwortel

1 sjalot

1 eetlepel sojasaus

eetlepel sesamolie

1 theelepel roerbakolie

1 theelepel vloeibaar bakproduct


  • 1 Rooster het sesamzaad in een droog heet pannetje. Zet de geroosterde zaadjes apart.
  • 2 Snijd de eendenborst in dikke plakken à 1 cm.
  • 3 Pers de knoflook, rasp daarboven de gemberwortel en voeg de sjalotje, de sojasaus, de sesamolie en versgemalen peper toe.
  • 4 Bestrijk de eendenborstplakjes met dit mengsel en laat even intrekken.
  • 5 Verhit de roerbakolie of vloeibaar bakproduct in het pannetje en bak de eendenborst aan beide kanten bruin in circa 3 minuten.
  • 6 Serveer het vlees bestrooid met de geroosterde sesamzaadjes.

bereidingstip

Lekker met witte rijst en paksoi.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 24 gram