online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
moeilijk
30 min.
voorgerecht
Recepten Eggs benedict

Eggs benedict

ingrediënten

125 milliliter witte wijn

2 eetlepels dragonazijn

2 eetlepels witte wijnazijn

10 peperkorrels

2 laurierblaadjes

4 eidooiers

150 gram boter

4 eieren

4 sneeën wit brood

4 plakken rauwe hammen

2 eetlepels platte peterselie


  • 1 Breng de wijn met de azijn, peperkorrels en laurierblaadjes aan de kook en laat 5 minuten doorkoken.
  • 2 Zeef de wijn, laat iets afkoelen en klop de eidooiers erdoor.
  • 3 Hang de kom boven een pan kokend water zonder dat de bodem het water raakt (au bain-marie). Klop goed tot het mengsel dikker wordt. Giet de boter er al kloppend, in een dun straaltje bij tot de saus dik genoeg is. Breng op smaak met zout en peper. Houd de saus warm zonder te koken (gebruik hiervoor eventueel een thermoskan).
  • 4 Pocheer de eieren één voor één.
  • 5 Steek eventueel rondjes uit de sneetjes brood, leg het brood op bordjes en beleg met de rauwe ham. Leg de gepocheerde eieren erop en giet de saus erover. Bestrooi met peterselie.

bereidingstip

Je kunt de ham ook eerst licht roosteren in een droge, hete koekenpan.


voedingswaarde

energie 545 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 16 gram