voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, brunch, voorgerecht
Recepten Ei-in-het-nestje

Ei-in-het-nestje

ingrediënten

4 vellen filodeeg

2 eetlepels olijfolie

4 eieren

8 plakjes katenspek

1 lente-/bosui


benodigdheden

4 eenpersoons ovenschaaltjes

4 ovenvaste bakjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de deegvellen met olijfolie en snijd ze in vieren.
  • 2 Stapel 4 velletjes kruislings op elkaar en druk ze in de ovenschaaltjes.
  • 3 Breek steeds een ei in een kopje, laat de dooier heel en giet het ei op het filodeeg. Bak 10-12 minuten in de oven tot het deeg bruin is.
  • 4 Zet tegelijk met de deegbakjes het katenspek op een bakplaat in de oven.
  • 5 Wip de einestjes uit de schaaltjes. Strooi de bosui erover en serveer het gebakken spek erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 245 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 11 gram