voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
recepten Ei met tapenade, tomaat en serranoham

Ei met tapenade, tomaat en serranoham

ingredi├źnten

8 eieren

150 gram olijventapenade

250 gram cherry-/kerstomaatjes

200 gram serranoham

200 gram rauwe hammen

75 gram veldsla

2 eetlepels olijfolie

1 theelepel balsamicoazijn


benodigdheden

16 cocktailprikkers

  • 1 Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Koel ze af onder koud water en pel ze. Halveer de eieren in de breedte.
  • 2 Snijd van de onder- en bovenkant een klein kapje zodat de eieren goed blijven staan. Verdeel 1 theelepel tapenade over de halve eieren.
  • 3 Rijg aan elke prikker 1 cherry-/kerstomaatje en 1 plakje serranoham.
  • 4 Verdeel de sla over borden en besprenkel met de olie, balsamicoazijn, zout en peper. Zet de eieren met de prikkers erin gestoken op de sla.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 27 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier