online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
Recepten Ei met tapenade, tomaat en serranoham

Ei met tapenade, tomaat en serranoham

ingredi├źnten

8 eieren

150 gram olijventapenade

250 gram cherry-/kerstomaatjes

200 gram serranoham

200 gram rauwe hammen

75 gram veldsla

2 eetlepels olijfolie

1 theelepel balsamicoazijn


benodigdheden

16 cocktailprikkers

  • 1 Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Koel ze af onder koud water en pel ze. Halveer de eieren in de breedte.
  • 2 Snijd van de onder- en bovenkant een klein kapje zodat de eieren goed blijven staan. Verdeel 1 theelepel tapenade over de halve eieren.
  • 3 Rijg aan elke prikker 1 cherry-/kerstomaatje en 1 plakje serranoham.
  • 4 Verdeel de sla over borden en besprenkel met de olie, balsamicoazijn, zout en peper. Zet de eieren met de prikkers erin gestoken op de sla.


voedingswaarde

energie 425 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 27 gram