- 1 Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken en pel ze. Hak of snijd de eieren in blokjes. Hak de bieslook fijn.
- 2 Meng het ei met de mayonaise, mosterd en bieslook. Breng op smaak met zout en peper.
bereidingstip
Voeg voor een pittige smaak aan de eiersalade 1 fijngesnipperde ui toe.. Vervang voor een lichtere eiersalade 1 el mayonaise door crème fraîche of Griekse yoghurt.. <h4>Voorbereiding eieren</h4> Kook de eieren tot ze hard zijn (ongeveer 8-10 minuten), laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Prak of snijd ze fijn voor de perfecte structuur in de salade.. <h4>Bewaaradvies</h4> Bewaar de eiersalade maximaal 2 dagen in de koelkast in een afgesloten bakje. Voeg geen verse kruiden toe als je het langer wilt bewaren, want die kunnen snel verleppen.. <h4>Variatietips</h4> Geef je eiersalade extra smaak met bieslook, kerriepoeder of mosterd. Voor een frissere variant kun je een deel van de mayonaise vervangen door Griekse yoghurt.