online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
moeilijk
30 min.
tussendoortje, voorgerecht
Recepten Empanada's gevuld met geitenfeta en ricotta

Empanada's gevuld met geitenfeta en ricotta

ingredi├źnten

450 gram witbroodmix

2 eetlepels olijfolie

200 gram fetakaas

100 gram ricotta

50 gram zongedroogde tomaatjes

2 eetlepels kappertjes

1 bos basilicum

1 ei


  • 1 Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met de olie en laat het rijzen.
  • 2 Kneed nogmaals door en verdeel het in 12 gelijke stukjes. Rol er balletjes van en laat deze afgedekt met een doek nogmaals een half uur rijzen.
  • 3 Maak ondertussen de vulling. Roer de feta, ricotta, tomaatjes, kappertjes en basilicum luchtig door elkaar en breng dit op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 4 Rol de balletjes uit tot lapjes van 4 mm dik en leg hier steeds 1 à 2 eetlepels van de vulling op.
  • 5 Bestrijk de randjes met een beetje ei en sla de lapjes dubbel tot een halve maan. Druk de randjes goed aan en druk de empanada’s een beetje plat zodat de vulling zich beter verdeelt.
  • 6 Bestrijk ze met een beetje ei en bak ze in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar en bruin.

bereidingstip

Lekker met een salade.


voedingswaarde

energie 695 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 92 gram
eiwit 30 gram