voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
recepten Empanada’s met pittige tomatensaus

Empanada’s met pittige tomatensaus

ingrediënten

1 eetlepel olijfolie

1 rode ui

2 teentjes knoflook

2 eetlepels tomatenpuree

eetlepel kaneelpoeder

eetlepel paprikapoeder

250 gram rundergehakt

25 gram pure chocolade

10 plakken hartigetaartdeeg

1 ei

200 milliliter gezeefde tomaten

1 rode peper

bosje verse koriander


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olijfolie en bak hierin de rode ui, knoflook, tomatenpuree, kaneelpoeder, paprikapoeder, versgemalen peper, zout, rundergehakt en pure chocolade. Laat deze vulling iets afkoelen.
  • 2 Snijd met een uitsteekvorm (Ø 8-10 cm) of een glas rondjes uit het deeg. Schep midden op elk rondje wat vulling en bestrijk de randen met geklutst ei.
  • 3 Vouw het deeg tot een halve maan en druk de randen op elkaar. Bestrijk de bovenkanten met ei en bak op een ingevette bakplaat 15-17 minuten.
  • 4 Meng de rode peper en koriander door de gezeefde tomaten en breng op smaak met zout. Serveer met een pittige tomatensaus bij de empenada's.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 23 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier