online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
Recepten Empanada’s met pittige tomatensaus

Empanada’s met pittige tomatensaus

ingrediënten

1 eetlepel olijfolie

1 rode ui

2 teentjes knoflook

2 eetlepels tomatenpuree

eetlepel kaneelpoeder

eetlepel paprikapoeder

250 gram rundergehakt

25 gram pure chocolade

10 plakken hartigetaartdeeg

1 ei

200 milliliter gezeefde tomaten

1 rode peper

bosje verse koriander


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olijfolie en bak hierin de rode ui, knoflook, tomatenpuree, kaneelpoeder, paprikapoeder, versgemalen peper, zout, rundergehakt en pure chocolade. Laat deze vulling iets afkoelen.
  • 2 Snijd met een uitsteekvorm (Ø 8-10 cm) of een glas rondjes uit het deeg. Schep midden op elk rondje wat vulling en bestrijk de randen met geklutst ei.
  • 3 Vouw het deeg tot een halve maan en druk de randen op elkaar. Bestrijk de bovenkanten met ei en bak op een ingevette bakplaat 15-17 minuten.
  • 4 Meng de rode peper en koriander door de gezeefde tomaten en breng op smaak met zout. Serveer met een pittige tomatensaus bij de empenada's.


voedingswaarde

energie 555 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 23 gram