online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
moeilijk
20 min.
tussendoortje, bijgerecht
Recepten Empanadabroodjes gevuld met zoet gehakt

Empanadabroodjes gevuld met zoet gehakt

ingrediënten

1 eetlepel olie

1 sjalot

200 gram rundergehakt

1 eetlepel gembersiroop

2 eetlepels ketjap manis

1 eetlepel blanke rozijn

400 gram kant-en-klaar pizzadeeg

2 eetlepels melk


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de olie en fruit hierin de sjalot in circa 5 minuten goudbruin en zacht. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  • 2 Roer de gembersiroop en ketjap erdoor en laat op hoge stand even inkoken. Schep de rozijnen erdoor, breng op smaak met zout en peper en laat het geheel in een kom afkoelen.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het pizzadeeg goed uit en snijd er met behulp van een schoteltje rondjes uit.
  • 4 Leg op elk rondje een bergje gehakt en bestrijk de randen met een kwastje water. Vouw de rondjes dubbel en druk de randjes goed vast.
  • 5 Leg de flapjes op de bakplaat en bestrijk ze met de melk. Bak de empanada's in circa 20 minuten gaar en goudbruin.

wijnadvies

Deze Zuid-Amerikaanse specialiteit verlangt buurtgenootjes aan tafel. Rode Argentijnse Tango Duo rood of Landenwijn Chili.


voedingswaarde

energie 440 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 19 gram