online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

ontdek het gemak van een SPAR account!

Maak boodschappenlijsjes, plaats eerdere bestellingen opnieuw of bestel voor iemand anders. 


bekijk de video

of maak een account aan
gemiddeld
40 min.
lunch, tussendoortje, brunch, ontbijt
Recepten Engelse Chelsea buns

Engelse Chelsea buns

ingrediënten

300 gram bloem

1 zakje gist

1 eetlepel suiker

75 milliliter warme melk

175 gram zachte boter

1 ei

1 limoen

1 theelepel koekkruiden

50 gram krenten

50 gram rozijnen

50 gram bruine basterdsuiker


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Wel de krenten in warm water. Rol het deeg uit tot een rechthoek en bestrijk met de rest van de boter.
  • 2 Bestrooi het deeg met de basterdsuiker en krenten en rol strak op tot een langwerpige rol. Snijd de rol met een scherp mes in plakken van circa 4 cm dik.
  • 3 Leg de buns met circa 2 cm tussenruimte op de bakplaat en laat nog 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 4 Bak de Chelsea buns in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.

bereidingstip

Weer eens wat anders dan een krentenbol, zo’n opgerolde ‘Chelsea bun’. Deze kleverige krentenbroodjes komen oorspronkelijk uit Londen en lijken door hun vorm wel wat op Zweedse kaneelbroodjes. Je kunt de broodjes nog glazuren of besmeren met een lik gezouten boter, maar ‘gewoon zo’ smaken ze ook al heel lekker bij de thee of een uitgebreid zondags ontbijtje.


voedingswaarde

energie 365 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 7 gram