SPAR plaatst cookies voor verschillende doeleinden. Wij hebben de optimale keuze alvast voor je geselecteerd. Ga door op de website om de cookies te accepteren. Lees meer of pas instellingen aan
300 gram bloem
1 zakje gist
1 eetlepel suiker
75 milliliter warme melk
175 gram zachte boter
1 ei
1 limoen
1 theelepel koekkruiden
50 gram krenten
50 gram rozijnen
50 gram bruine basterdsuiker
bakplaat
bereiden
bereidingstip
Weer eens wat anders dan een krentenbol, zo’n opgerolde ‘Chelsea bun’. Deze kleverige krentenbroodjes komen oorspronkelijk uit Londen en lijken door hun vorm wel wat op Zweedse kaneelbroodjes. Je kunt de broodjes nog glazuren of besmeren met een lik gezouten boter, maar ‘gewoon zo’ smaken ze ook al heel lekker bij de thee of een uitgebreid zondags ontbijtje.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 365 kcal |
vet | 19 gram |
verzadigd vet | 12 gram |
koolhydraten | 40 gram |
eiwit | 7 gram |
VM10773