online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
10 personen
eenvoudig
25 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Engelse vruchtencake

Engelse vruchtencake

ingrediënten

1 sinaasappel

200 gram gedroogde abrikozen

3 eetlepels sinaasappellikeur

50 gram sukadesnippers

400 gram blanke rozijnen

150 gram boter

150 milliliter melk

3 eetlepels stroop

4 eetlepels honing

225 gram zelfrijzend bakmeel

1 eetlepel koekkruiden

2 eieren

2 eetlepels poedersuiker


benodigdheden

cakevorm

bakpapier

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 150°C. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier.
  • 2 Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil en pers de vrucht. Wel de abrikozen in de likeur met het sinaasappelsap. Snijd ze daarna in stukken.
  • 3 Verwarm de abrikozen zachtjes met de sukade, rozijnen, boter, melk, sinaasappelrasp, stroop en honing. Laat de vruchtenmassa al roerend 5 minuten sudderen en daarna iets afkoelen.
  • 4 Meng bakmeel en koekkruiden en meng de eieren en het vruchtenmengsel erdoor. Schep het dikke beslag in de vorm.
  • 5 Strijk de bovenkant glad en bak de taart in het midden van de oven in circa 1,5 uur lichtbruin en gaar.
  • 6 Dek eventueel af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt.
  • 7 Bestrooi de taart voor het serveren rijkelijk met poedersuiker.

bereidingstip

De taart is rijk gevuld en is, verpakt in folie in een afgesloten trommel, 2 weken houdbaar. . Wel de abrikozen eens in thee.Vervang sukade door in plakjes ge­sneden bigarreaus (gekonfijte kersen)


voedingswaarde

energie 475 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 7 gram