voor 10:00 besteld vandaag in huis

10 personen
eenvoudig
25 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Engelse vruchtencake

Engelse vruchtencake

ingrediënten

1 sinaasappel

200 gram gedroogde abrikozen

3 eetlepels sinaasappellikeur

50 gram sukadesnippers

400 gram blanke rozijnen

150 gram boter

150 milliliter melk

3 eetlepels stroop

4 eetlepels honing

225 gram zelfrijzend bakmeel

1 eetlepel koekkruiden

2 eieren

2 eetlepels poedersuiker


benodigdheden

cakevorm

bakpapier

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 150°C. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier.
  • 2 Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil en pers de vrucht. Wel de abrikozen in de likeur met het sinaasappelsap. Snijd ze daarna in stukken.
  • 3 Verwarm de abrikozen zachtjes met de sukade, rozijnen, boter, melk, sinaasappelrasp, stroop en honing. Laat de vruchtenmassa al roerend 5 minuten sudderen en daarna iets afkoelen.
  • 4 Meng bakmeel en koekkruiden en meng de eieren en het vruchtenmengsel erdoor. Schep het dikke beslag in de vorm.
  • 5 Strijk de bovenkant glad en bak de taart in het midden van de oven in circa 1,5 uur lichtbruin en gaar.
  • 6 Dek eventueel af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt.
  • 7 Bestrooi de taart voor het serveren rijkelijk met poedersuiker.

bereidingstip

De taart is rijk gevuld en is, verpakt in folie in een afgesloten trommel, 2 weken houdbaar. . Wel de abrikozen eens in thee.Vervang sukade door in plakjes ge­sneden bigarreaus (gekonfijte kersen)


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 475 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 7 gram