online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Entrecote met gorgonzola-boter en pruimenchutney

Entrecote met gorgonzola-boter en pruimenchutney

ingrediënten

4 entrecotes

1 eetlepel olijfolie

grof zeezout

1 theelepel olijfolie

1 sjalot

1 teentje knoflook

2 kruidnagels

kaneelstokje

500 milliliter rode port 

250 gram gedroogde pruimen

2 takjes tijm

1 eetlepel balsamicoazijn

20 gram pijnboompitten

100 gram boter

100 gram gorgonzola


benodigdheden

vershoudfolie

aluminiumfolie

keukenpapier

  • 1 Neem de entrecotes 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op 100ºC en zet 4 borden erin. Leg het vlees op het werkvlak en dep droog met keukenpapier. Bestrijk het vlees aan beide kanten licht met olijfolie en bestrooi met zeezout en peper.
  • 3 Verhit een grillpan en leg hierin 2 entrecotes met de vetrand tegen de zijkant van de pan. Gril circa 1,5 minuut aan beide kanten. Schakel de oven uit.
  • 4 Leg het gegrilde vlees op een schaal en dek af met folie tot de andere twee entrecotes gebakken zijn. Zet de schaal nog 3-4 minuten in de oven om het vlees te laten rusten.
  • 5 Snijd de gorgonzola-boter in 8 gelijke plakjes. Snijd de entrecotes schuin in 4 stukken en leg ze op de warme borden. Leg een plakje boter erop en schep een lepeltje chutney ernaast.

bereidingstip

Lekker met gesouffleerde zoete aardappel (zie recept elders op boodschappen.nl).. Vervang de entrecotes in dit recept door (kogel)biefstuk of een stukje wildfilet.

wijnadvies

Bij entrecote past veel goed rood, zoals Pirovano Primitivo.


voedingswaarde

energie 905 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 40 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier