online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Entrecote met limoen-knoflookboter

Entrecote met limoen-knoflookboter

ingrediënten

4 entrecotes

1 eetlepel boter

1 eetlepel arachideolie

1 eetlepel zonnebloemolie

1 limoen

2 teentjes knoflook

1 snufje paprikapoeder

1 snufje chilipoeder

100 gram boter


  • 1 Haal de entrecotes 15 minuten voor het bakken uit de koelkast. Bestrijk ze met de boter gemengd met olie.
  • 2 Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers de vrucht. Meng rasp, sap, knoflook, paprikapoeder en zout en peper naar smaak door de boter.
  • 3 Vorm er in vershoudfolie een rolletje van en leg dit even in de diepvries.
  • 4 Verhit een grillpan of koekenpan en rooster hierin de entrecotes 2-3 minuten per kant. Laat ze daarna, uit de pan, afgedekt 3 minuten rusten.
  • 5 Serveer ze met toefjes van de limoen-knoflookboter.

bereidingstip

Lekker met dikke friet (kant-en-klaar) of zelfgemaakt: 600 gram grote aardappelen in dikke repen (2x2 cm), 3-4 minuten gefrituurd op 140°C, uitgelekt en daarna goudbruin gefrituurd op 180°C. . Lekker met gekarameliseerde witlof: stronkjes witlof in de lengte gehalveerd, de snijzijde bestrooid met suiker, gebakken in boter met olie en 5-7 minuten gestoofd met een scheutje bouillon.


voedingswaarde

energie 480 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 35 gram