- 1 Haal de entrecotes 15 minuten voor het bakken uit de koelkast. Bestrijk ze met de boter gemengd met olie.
- 2 Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers de vrucht. Meng rasp, sap, knoflook, paprikapoeder en zout en peper naar smaak door de boter.
- 3 Vorm er in vershoudfolie een rolletje van en leg dit even in de diepvries.
- 4 Verhit een grillpan of koekenpan en rooster hierin de entrecotes 2-3 minuten per kant. Laat ze daarna, uit de pan, afgedekt 3 minuten rusten.
- 5 Serveer ze met toefjes van de limoen-knoflookboter.
bereidingstip
Lekker met dikke friet (kant-en-klaar) of zelfgemaakt: 600 gram grote aardappelen in dikke repen (2x2 cm), 3-4 minuten gefrituurd op 140°C, uitgelekt en daarna goudbruin gefrituurd op 180°C. . Lekker met gekarameliseerde witlof: stronkjes witlof in de lengte gehalveerd, de snijzijde bestrooid met suiker, gebakken in boter met olie en 5-7 minuten gestoofd met een scheutje bouillon.