4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
recepten Entrecote met limoen-knoflookboter

Entrecote met limoen-knoflookboter

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 snufje chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 snufje paprikapoeder
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

4 entrecotes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Haal de entrecotes 15 minuten voor het bakken uit de koelkast. Bestrijk ze met de boter gemengd met olie.
  • 2 Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers de vrucht. Meng rasp, sap, knoflook, paprikapoeder en zout en peper naar smaak door de boter.
  • 3 Vorm er in vershoudfolie een rolletje van en leg dit even in de diepvries.
  • 4 Verhit een grillpan of koekenpan en rooster hierin de entrecotes 2-3 minuten per kant. Laat ze daarna, uit de pan, afgedekt 3 minuten rusten.
  • 5 Serveer ze met toefjes van de limoen-knoflookboter.

bereidingstip

Lekker met dikke friet (kant-en-klaar) of zelfgemaakt: 600 gram grote aardappelen in dikke repen (2x2 cm), 3-4 minuten gefrituurd op 140°C, uitgelekt en daarna goudbruin gefrituurd op 180°C. . Lekker met gekarameliseerde witlof: stronkjes witlof in de lengte gehalveerd, de snijzijde bestrooid met suiker, gebakken in boter met olie en 5-7 minuten gestoofd met een scheutje bouillon.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 35 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip