online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
120 min.
hoofdgerecht
Recepten Erwtensoep en rijst met bruine suiker

Erwtensoep en rijst met bruine suiker

ingredi├źnten

250 gram spliterwten

6 aardappels

1 ui

1 prei

500 gram verse worsten

2 vleesbouillontabletten

250 gram rookworsten

platte peterselie

200 gram zilvervliesrijst

lichtbruine basterdsuiker

boter


bereiden
  • 1 Doe de spliterwten met 1,5 liter water, de aardappels, ui, prei, verse worst en bouillontabletten in een ruime soeppan en kook zachtjes 1,5 uur. Roer regelmatig door.
  • 2 Haal de worst uit de soep en snijd deze in plakjes. Schep de aardappels eruit, prak ze en roer ze (afhankelijk van de gewenste dikte van de soep) weer door de soep.
  • 3 Voeg de plakjes verse worst en rookworst toe en breng de erwtensoep op smaak met zout en peper. Garneer met wat peterselie.
  • 4 Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de rijst met de basterdsuiker naar smaak en een klontje boter.

bereidingstip

Maak de erwtensoep een dag van tevoren zodat de smaken goed in kunnen trekken. Laat de soep afkoelen en zet dan in de koelkast. Verwarm de soep al roerend op een lage stand.


voedingswaarde

energie 1095 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 103 gram
eiwit 51 gram