online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
60 min.
voorgerecht
Recepten Erwtensoep met roggebrood en spek

Erwtensoep met roggebrood en spek

ingredi├źnten

400 gram spliterwten

4 preien

knolselderij

2 bakjes schouderkarbonades

3 vleesbouillontabletten

2 eetlepels peterselie

2 eetlepels bladselderij


  • 1 Stort de spliterwten in een zeef en spoel ze af.
  • 2 Breng 1,5 liter water aan de kook. Kook de spliterwten, die niet geweekt hoeven te worden, in ongeveer 40 minuten gaar. Voeg na 10 minuten de blokjes knolselderij en de hele karbonades toe en na 30 minuten de preiringen.
  • 3 Roer als alle groenten gaar zijn de bouillontabletten en de verse kruiden door de soep.
  • 4 Snijd de gare karbonades in stukjes. Breng de soep op smaak met zout en peper.

wijnadvies

Geen dure wijn bij erwtensoep, wel een frisse doordrinker, bijvoorbeeld een sauvignon blanc van Jean Sablenay.


voedingswaarde

energie 565 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 39 gram