online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
90 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Eton mess

Eton mess

ingrediënten

1 keer basisrecept meringue

500 gram gemengd zomerfruit

2 eetlepels honing

400 milliliter slagroom

2 eetlepels witte basterdsuiker

2 eetlepels poedersuiker

100 gram frambozen

150 gram pure chocolade

50 gram pistachenoten


benodigdheden

2 bakplaten met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 100ºC.
  • 2 Teken 3 cirkels van circa 25 cm Ø op het bakpapier. Strijk de meringue uit over de cirkels tot 3 platte schijven van circa 2,5 cm dik.
  • 3 Bak ze circa 1 uur in de oven tot ze droog zijn en goed loslaten van het bakpapier.
  • 4 Doe dit eventueel een dag van tevoren en bewaar ze in een goed afgesloten trommel.
  • 5 Leg enkele aardbeien en frambozen apart voor garnering.
  • 6 Verwarm en kook de rest van het gemengde zomerfruit met de honing en een klein scheutje water zachtjes 4-5 minuten. Pureer en laat afkoelen.
  • 7 Klop de slagroom met de basterdsuiker lobbig.
  • 8 Leg de schuimpjes of de in kleine stukken gebroken meringue in een schaal of 4 eenpersoons schaaltjes.
  • 9 Schep de slagroom erop en verdeel aardbeien en frambozen erover. Giet de vruchtensaus erover.
  • 10 Garneer met de chocolade en noten.

bereidingstip

Kijk voor het basisrecept meringue elders op deze website.. Vervang pistachenoten door walnoten, hazelnoten of amandelen.


voedingswaarde

energie 1055 kcal
vet 58 gram
verzadigd vet 33 gram
koolhydraten 116 gram
eiwit 13 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier