voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
90 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Eton mess

Eton mess

ingrediënten

1 keer basisrecept meringue

500 gram gemengd zomerfruit

2 eetlepels honing

400 milliliter slagroom

2 eetlepels witte basterdsuiker

2 eetlepels poedersuiker

100 gram frambozen

150 gram pure chocolade

50 gram pistachenoten


benodigdheden

2 bakplaten met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 100ºC.
  • 2 Teken 3 cirkels van circa 25 cm Ø op het bakpapier. Strijk de meringue uit over de cirkels tot 3 platte schijven van circa 2,5 cm dik.
  • 3 Bak ze circa 1 uur in de oven tot ze droog zijn en goed loslaten van het bakpapier.
  • 4 Doe dit eventueel een dag van tevoren en bewaar ze in een goed afgesloten trommel.
  • 5 Leg enkele aardbeien en frambozen apart voor garnering.
  • 6 Verwarm en kook de rest van het gemengde zomerfruit met de honing en een klein scheutje water zachtjes 4-5 minuten. Pureer en laat afkoelen.
  • 7 Klop de slagroom met de basterdsuiker lobbig.
  • 8 Leg de schuimpjes of de in kleine stukken gebroken meringue in een schaal of 4 eenpersoons schaaltjes.
  • 9 Schep de slagroom erop en verdeel aardbeien en frambozen erover. Giet de vruchtensaus erover.
  • 10 Garneer met de chocolade en noten.

bereidingstip

Kijk voor het basisrecept meringue elders op deze website.. Vervang pistachenoten door walnoten, hazelnoten of amandelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1055 kcal
vet 58 gram
verzadigd vet 33 gram
koolhydraten 116 gram
eiwit 13 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier