voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
recepten Exotische rijstsalade met fruit en kokos

Exotische rijstsalade met fruit en kokos

ingredi├źnten

200 gram witte rijst

2 sinaasappels

2 dikke plakken verse ananas

1 banaan

1 limoen

1 eetlepel honing

1 eetlepel gembersiroop

1 theelepel sambal manis

6 eetlepels kokos

1 handje verse koriander


  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat op een wijde schaal afkoelen.
  • 2 Snijd van de sinaasappels de schil inclusief de witte laag rondom af en snijd de parten tussen de vliezen uit. Vang het sap op.
  • 3 Schil de ananas en snijd het vruchtvlees in kleine reepjes. Doe dit ook met de banaan.
  • 4 Vermeng het fruit met het opgevangen sap en limoensap en -rasp, honing en sambal.
  • 5 Rooster de kokos in een droge koekenpan lichtbruin. Schep de rijst door het fruit en bestrooi met de kokos en de koriander.

bereidingstip

Lekker met geroosterd vlees.

wijnadvies

Bruisend eindigen met Yellow Tail Moscato. Lekker licht en lekker fris.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 5 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier