online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

ontdek het gemak van een SPAR account!

Maak boodschappenlijsjes, plaats eerdere bestellingen opnieuw of bestel voor iemand anders. 


bekijk de video

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
45 min.
lunch, klein gerecht/snack, klein gerecht, hoofdgerecht
Recepten Falafel met tomatensalsa

Falafel met tomatensalsa

ingrediënten

zonnebloemolie

4 pitabroodjes

300 gram kikkererwten

1 teentje knoflook

1 kleine ui

1 ei

2 eetlepels platte peterselie

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

1 theelepel paneermeel

4 tomaten

1 kleine rode ui

2 eetlepels rodewijnazijn

2 eetlepels olijfolie

1 handje koriander


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Meng de ingrediënten voor de tomatensalsa en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de ver- pakking.
  • 2 Verhit een laag zonnebloemolie in een koekenpan tot 175°C en frituur hierin de falafelballetjes in 2-3 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Serveer de falafel met tomatensalsa in een pitabroodje.

bereidingstip

Maak dit recept ook eens wat hüttenkäse of Griekse yoghurt gemengd met een geperst teentje knoflook erbij.

wijnadvies

De smaak van koriander gaat goed met een sauvignon blanc, bijvoorbeeld Poppy uit Marlborough.


voedingswaarde

energie 390 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 12 gram