voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, bijgerecht
recepten Falafel met yoghurtsaus

Falafel met yoghurtsaus

ingrediënten

300 gram kikkererwten

2 teentjes knoflook

1 kleine ui

1 ei

2 eetlepels verse koriander

2 eetlepels verse peterselie

2 lente-/bosuitjes

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 mespunt cayennepeper

1 liter frituurolie

150 milliliter Griekse yoghurt

1 teentje knoflook

1 mespunt komijnpoeder (djinten)


  • 1 Pureer alle ingrediënten voor de falafel in een keukenmachine fijn. Laat een halfuur afgedekt in de koelkast opstijven.
  • 2 Roer voor de saus de yoghurt met de knoflook en komijn los en breng op smaak met zout en peper. Laat afgedekt in de koelkast op smaak komen.
  • 3 Neem steeds een eetlepel falafel en rol hier met de handen een balletje van.
  • 4 Verwarm de olie in een frituurpan en frituur de balletjes met 5 tegelijk in circa 3 à 4 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm met de saus.

bereidingstip

Lekker met geroosterd pitabrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 9 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier