voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, bijgerecht
Recepten Falafel met yoghurtsaus

Falafel met yoghurtsaus

ingrediënten

300 gram kikkererwten

2 teentjes knoflook

1 kleine ui

1 ei

2 eetlepels verse koriander

2 eetlepels verse peterselie

2 lente-/bosuitjes

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 mespunt cayennepeper

1 liter frituurolie

150 milliliter Griekse yoghurt

1 teentje knoflook

1 mespunt komijnpoeder (djinten)


  • 1 Pureer alle ingrediënten voor de falafel in een keukenmachine fijn. Laat een halfuur afgedekt in de koelkast opstijven.
  • 2 Roer voor de saus de yoghurt met de knoflook en komijn los en breng op smaak met zout en peper. Laat afgedekt in de koelkast op smaak komen.
  • 3 Neem steeds een eetlepel falafel en rol hier met de handen een balletje van.
  • 4 Verwarm de olie in een frituurpan en frituur de balletjes met 5 tegelijk in circa 3 à 4 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm met de saus.

bereidingstip

Lekker met geroosterd pitabrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 9 gram