online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Farfalle met ansjovis, tonijn en zwarte olijven

Farfalle met ansjovis, tonijn en zwarte olijven

ingredi├źnten

350 gram farfalle

3 eetlepels olijfolie

1 rode ui

4 ansjovisfilets

1 pot pastasaus

1 eetlepel gedroogde oregano

2 blikjes tonijn op olie

3 eetlepels zwarte olijven

75 gram rucola

50 gram Parmezaanse kaas


  • 1 Kook de pasta beetgaar.
  • 2 Verhit de olie en bak hierin de ui en ansjovis circa 3 minuten. Voeg de pastasaus en oregano toe en laat 10 minuten pruttelen.
  • 3 Voeg de tonijn en olijven toe, warm nog even door en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Giet de farfalle af, schep terug in de pan en roer de pasta­ saus erdoor. Voeg de helft van de rucola toe en laat een beetje slinken.
  • 5 Serveer met de Parmezaanse kaas en de rest van de rucola.


voedingswaarde

energie 675 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 36 gram