voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Farfalle met ansjovis, tonijn en zwarte olijven

Farfalle met ansjovis, tonijn en zwarte olijven

ingredi├źnten

350 gram farfalle

3 eetlepels olijfolie

1 rode ui

4 ansjovisfilets

1 pot pastasaus

1 eetlepel gedroogde oregano

2 blikjes tonijn op olie

3 eetlepels zwarte olijven

75 gram rucola

50 gram Parmezaanse kaas


  • 1 Kook de pasta beetgaar.
  • 2 Verhit de olie en bak hierin de ui en ansjovis circa 3 minuten. Voeg de pastasaus en oregano toe en laat 10 minuten pruttelen.
  • 3 Voeg de tonijn en olijven toe, warm nog even door en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Giet de farfalle af, schep terug in de pan en roer de pasta­ saus erdoor. Voeg de helft van de rucola toe en laat een beetje slinken.
  • 5 Serveer met de Parmezaanse kaas en de rest van de rucola.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 675 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 36 gram