voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Farfalle met blauwe kaas en broccoli

Farfalle met blauwe kaas en broccoli

ingredi├źnten

50 gram walnoten

300 gram farfalle

600 gram broccoli

70 gram boter

40 gram bloem

500 milliliter melk

1 teentje knoflook

150 gram blauwe kazen


  • 1 Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan en hak ze fijn. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook intussen de broccoli in circa 5 minuten beetgaar.
  • 2 Verhit de boter in een (steel)pan en voeg de bloem toe. Blijf roeren tot er een roux ontstaat. Voeg vervolgens langzaam de melk toe en roer met een garde tot een romige saus.
  • 3 Voeg de knoflook en kaas toe en roer door totdat de kaas is gesmolten. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Meng de kaassaus en de broccoli door de pasta. Bestrooi met de walnoten.

wijnadvies

Bij een recept met pittige kaas staan de seinen op Italiaans rood: Sensi Chianti.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 685 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 27 gram