online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Farfalle met boerenkoolpesto

Farfalle met boerenkoolpesto

ingredi├źnten

200 gram penne

400 gram farfalle

40 gram Parmezaanse kaas

400 gram penne

2 eetlepels pompoenpitten

250 gram boerenkool

1 bosje peterselie

7 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook

75 gram pompoenpitten

1 citroen

100 gram Parmezaanse kaas

theelepel chilipepervlokken

1 eetlepel olijfolie

125 gram boerenkool

1 theelepel citroensap


  • 1 Kook de pasta beetgaar. Maak intussen de pesto: pureer de boerenkool met de peterselie, olijfolie, knoflook, pompoenpitten, citroenrasp, -sap en 75 gram van de Parmezaanse kaas grof. Voeg een beetje kookvocht van de pasta toe als de pesto te dik is.
  • 2 Meng de pesto door de pasta. Verdeel over borden en bestrooi met de rest van de kaas en chilipeper.


voedingswaarde

energie 760 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 31 gram