online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Feijoada

Feijoada

ingredi├źnten

75 milliliter olijfolie

200 gram chorizo

100 gram gerookte ontbijtspekblokjes

300 gram magere runderlappen

300 gram sukadelappen

300 gram hamlappen

2 uien

4 teentjes knoflook

2 rode paprika's

4 laurierblaadjes

500 milliliter vleesbouillon

2 rode pepers

1 sinaasappel

2 limoenen

600 gram zwarte bonen

1 bosje verse bladselderij

1 bosje verse koriander


  • 1 Verhit de olie in een braadpan en bak hierin al het vlees rondom lichtbruin.
  • 2 Schep de uien, knoflook en paprika erdoor en bak circa 2 minuten mee.
  • 3 Voeg de laurierblaadjes, vleesbouillon, rode peper en het sinaasappelsap toe en stoof zachtjes circa 1,5 uur tot het vlees zacht is.
  • 4 Schep de bonen, bladselderij en koriander erdoor en verwarm zonder te koken.
  • 5 Lekker met partjes sinaasappel en witte rijst.

bereidingstip

Serveer eens met farofa: bak in 2 eetlepels olijfolie 1 gesnipperde ui, 1 teentje fijngehakte knoflook en 75 gram ontbijtspekreepjes. Schep er 250 gram bloem bij. Voeg 2 losgeklopte eieren en 1 eetlepel chilisaus toe en bak in 2-3 minuten tot een kruimelig mengsel.


voedingswaarde

energie 915 kcal
vet 54 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 63 gram