voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
recepten Feta op watermeloen met zoete korianderdressing

Feta op watermeloen met zoete korianderdressing

ingrediënten

4 dikke plakken feta

2 eetlepels olijfolie

1 theelepel gedroogde chilipeper

2 eetlepels pijnboompitten

4 dikke plakken watermeloenen

50 gram veldsla

50 gram blanke rozijnen

1 teentje knoflook

1 sjalot

2 eetlepels sinaasappelsap

3 druppels tabasco

5 eetlepels olijfolie

1 eetlepel verse koriander


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de fetaplakken naast elkaar op de bakplaat. Sprenkel er olijfolie over en strooi er een beetje chilipeper over.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de dressing. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan.
  • 3 Zet de feta 5-7 minuten in de oven totdat deze iets zachter en warm is.
  • 4 Leg de watermeloen op de borden. Verdeel er een pluk veldsla met de helft van de dressing over en leg de feta erop.
  • 5 Bestrooi met de pijnboompitten en druppel er extra dressing omheen.

bereidingstip

Zorg ervoor dat de plakken watermeloen net iets groter zijn dan de plakken fèta.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 14 gram