voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
recepten Filet mignon aux pommes

Filet mignon aux pommes

ingrediënten

4 varkenshaasjes

mespunt nootmuskaat

100 gram boter

100 gram vloeibaar bakproduct

4 appels

50 milliliter calvados

50 milliliter cognac

200 milliliter cider

200 milliliter droge witte wijn

1 eetlepel verse dragon

1 theelepel gedroogde dragon

125 milliliter crème fraîche

125 milliliter kookroom


benodigdheden

4 cocktailprikkers

aluminiumfolie

  • 1 Vouw de dunne uiteinden van de varkenshaas om en steek ze vast met prikkers zodat het vlees overal even dik is. Bestrooi met zout, peper en nootmuskaat.
  • 2 Verhit de helft van de boter en bak hierin het vlees in 12-15 minuten rondom goudbruin en gaar.
  • 3 Bak de appelpartjes in de rest van de boter in circa 5 minuten goudbruin en gaar.
  • 4 Schep het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie.
  • 5 Giet de calvados bij het bakvet en roer los. Voeg de cider en dragon toe en kook in 2-3 minuten iets in. Roer de crème fraîche erdoor.
  • 6 Leg de partjes appel op warme borden. Snijd het vlees in schuine plakken en giet er wat saus over.
  • 7 Lekker met aardappelpuree en Franse doperwten.

bereidingstip

Pureer de helft van de appel en voeg toe aan de saus. Garneer het vlees met de overige appelpartjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 46 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier