online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Filet mignon aux pommes

Filet mignon aux pommes

ingrediënten

4 varkenshaasjes

mespunt nootmuskaat

100 gram boter

100 gram vloeibaar bakproduct

4 appels

50 milliliter calvados

50 milliliter cognac

200 milliliter cider

200 milliliter droge witte wijn

1 eetlepel verse dragon

1 theelepel gedroogde dragon

125 milliliter crème fraîche

125 milliliter kookroom


benodigdheden

4 cocktailprikkers

aluminiumfolie

  • 1 Vouw de dunne uiteinden van de varkenshaas om en steek ze vast met prikkers zodat het vlees overal even dik is. Bestrooi met zout, peper en nootmuskaat.
  • 2 Verhit de helft van de boter en bak hierin het vlees in 12-15 minuten rondom goudbruin en gaar.
  • 3 Bak de appelpartjes in de rest van de boter in circa 5 minuten goudbruin en gaar.
  • 4 Schep het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie.
  • 5 Giet de calvados bij het bakvet en roer los. Voeg de cider en dragon toe en kook in 2-3 minuten iets in. Roer de crème fraîche erdoor.
  • 6 Leg de partjes appel op warme borden. Snijd het vlees in schuine plakken en giet er wat saus over.
  • 7 Lekker met aardappelpuree en Franse doperwten.

bereidingstip

Pureer de helft van de appel en voeg toe aan de saus. Garneer het vlees met de overige appelpartjes.


voedingswaarde

energie 615 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 46 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier