online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje, voorgerecht
Recepten Filobakjes met garnalen en limoen-avocadocrème

Filobakjes met garnalen en limoen-avocadocrème

ingrediënten

200 gram garnalen

1 theelepel cajunkruiden

6 vellen filodeeg

2 eetlepels boter

2 avocado's

125 milliliter crème fraîche

1 limoen

1 handje koriander

1 teentje knoflook

1 eetlepel zonnebloemolie


benodigdheden

muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Schep de garnalen in een kom en roer de cajunkruiden erdoor.
  • 3 Snijd de vellen filodeeg in vieren en bestrijk met boter. Druk steeds voorzichtig 2 filodeegvellen in de muffinbakjes. Bak de bakjes in de oven in circa 15 minuten krokant. Laat afkoelen.
  • 4 Schep het vruchtvlees uit de avocado’s en meng met de crème fraîche, limoensap, koriander en knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de garnalen circa 5 minuten op een hoge stand.
  • 6 Schep de avocadocrème in de filobakjes, leg de garnalen erop en bestrooi met nog wat koriander.


voedingswaarde

energie 175 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 5 gram