online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
gemiddeld
35 min.
klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje, voorgerecht
Recepten Filocups met geitenkaas, ricotta en champignons

Filocups met geitenkaas, ricotta en champignons

ingrediënten

4 vellen filodeeg

4 eetlepels olijfolie

4 eetlepels arachideolie

1 teentje knoflook

2 lente-/bosuitjes

150 gram kastanjechampignons

75 gram harde geitenkaas

200 gram ricotta

2 eieren

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden


benodigdheden

muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Bestrijk de vellen filodeeg met wat olie. Snijd ieder vel filodeeg in 12 vierkantjes en leg ze in 4 laagjes diagonaal op elkaar in de holtes van de muffinvorm.
  • 3 Verhit de rest van de olie en bak hierin de knoflook, bosui (zonder loof) en champignons 2-3 minuten. Schep de geitenkaas, ricotta, eieren, kruiden, zout en peper erdoor.
  • 4 Verdeel het mengsel over de deegbakjes en bak 15-20 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn.
  • 5 Laat iets afkoelen, wip de filocups uit de vorm en bestrooi ze met de rest van de bosui.

bereidingstip

Vervang de ricotta in dit recept door hüttenkäse.

wijnadvies

Australische Chardonnay.


voedingswaarde

energie 120 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 5 gram