online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
voorgerecht
Recepten Filodeeg en geroosterde aubergine met pistachedukkah

Filodeeg en geroosterde aubergine met pistachedukkah

ingrediënten

150 gram pistachenoten

1 eetlepel sesamzaad

1 eetlepel komijnzaad

1 theelepel korianderzaad

200 gram Griekse yoghurt

100 gram feta

1 theelepel gedroogde oregano

1 teentje knoflook

1 pak filodeeg

2 aubergines

olie


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

keukenmachine

grillpan

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de pistachenoten met de sesam en specerijen en spreid ze uit op een bakplaat. Rooster circa 10 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  • 2 Maal de pistachenoten met een snuf grof zout in een keukenmachine tot grove kruimels. Laat afkoelen en dek af tot later gebruik.
  • 3 Roer de yoghurt los met de feta, oregano en knoflook. Breng eventueel op smaak met versgemalen (chili)peper. Dek af en bewaar tot later gebruik in de koelkast.
  • 4 Laat het filodeeg ontdooien in de plastic verpakking (om uitdrogen te voorkomen).
  • 5 Verhit een grillpan. Bestrijk de plakken aubergine aan beide kanten met olie en gril ze aan beide kanten mooi bruin en gaar.
  • 6 Verwarm de oven voor op 200°C. Spreid een vel filodeeg uit op een stuk bakpapier. Bestrijk met boter en bestrooi met wat tijm. Vervolg zo met de andere deegvellen, bestrijk steeds met boter en tijm en leg het deeg op elkaar.
  • 7 Bestrijk het bovenste deegvel met boter, snijd het vel in 4 gelijke stukken en snijd deze stukken diagonaal door. Je hebt nu 8 driehoeken. Bak ze in circa 10 minuten goudbruin en krokant in de oven.


voedingswaarde

energie 620 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 21 gram