voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, voorgerecht
recepten Filodeegflapjes

Filodeegflapjes

ingrediënten

1 pak filodeeg

50 gram boter

150 gram feta

75 gram geitenkaas

verse tijm

platte peterselie

verse munt

1 ei


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Laat 1 verpakking filodeeg in het cellofaan ontdooien. Leg 1 vel deeg op het werkblad en bestrijk met wat gesmolten boter. Leg hier 1 deegvel op en bestrijk weer met boter. Leg hier het laatste vel op en snijd deze stapel doormidden.
  • 2 Verdeel er wat verkruimelde feta, geitenkaas en verse kruiden naar keuze over. Vouw het deeg in een driehoek over elkaar.
  • 3 Maak zo circa 12 flapjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met losgeklopt ei. Verwarm de oven voor op 200°C en bak de flapjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin en krokant. Serveer warm of koud.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 14 gram