online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, bijgerecht
Recepten Filodippers met kruidig gehakt en zoete chilisaus

Filodippers met kruidig gehakt en zoete chilisaus

ingrediënten

50 milliliter wittewijnazijn

3 eetlepels kristalsuiker

1 cm verse gember

3 rode pepers

2 teentjes knoflook

1 theelepel maizena

1 eetlepel zonnebloemolie

zonnebloemolie

1 rode ui

theelepel paprikapoeder

theelepel komijnpoeder (djinten)

200 gram rundergehakt

5 vellen filodeeg


  • 1 Mix in een blender de azijn, suiker, gember, rode peper en knoflook met 100 ml water (het mengsel hoeft niet helemaal egaal te zijn).
  • 2 Verwarm het mengsel in een steelpannetje gedurende 5 minuten.
  • 3 Meng de maizena met 2 theelepels water, voeg toe aan het azijn-chilimengsel, laat 5 minuten inkoken tot een stroperige saus en laat afkoelen.
  • 4 Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig.
  • 5 Voeg de paprika- en komijnpoeder toe en bak het gehakt rul.
  • 6 Breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Vouw de filodeegvellen open en snijd ze in vieren.
  • 8 Schep in een hoek van elk vel deeg wat gehakt.
  • 9 Rol vanaf de punt waar het mengsel ligt het deeg half op in diagonale richting.
  • 10 Vouw dan de punten aan de zijkant naar binnen en rol verder op.
  • 11 Verhit een laagje olie in een pan tot 175°C en frituur de rolletjes hierin gedurende 1-2 minuten.
  • 12 Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer met de zelfgemaakte chilisaus.

bereidingstip

Chilisaus over? In een brandschone, luchtdichte pot in de koelkast blijft de saus ongeveer 2 weken goed.


voedingswaarde

energie 330 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 12 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier