online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, bijgerecht
Recepten Filodippers met kruidig gehakt en zoete chilisaus

Filodippers met kruidig gehakt en zoete chilisaus

ingrediënten

50 milliliter wittewijnazijn

3 eetlepels kristalsuiker

1 cm verse gember

3 rode pepers

2 teentjes knoflook

1 theelepel maizena

1 eetlepel zonnebloemolie

zonnebloemolie

1 rode ui

theelepel paprikapoeder

theelepel komijnpoeder (djinten)

200 gram rundergehakt

5 vellen filodeeg


  • 1 Mix in een blender de azijn, suiker, gember, rode peper en knoflook met 100 ml water (het mengsel hoeft niet helemaal egaal te zijn).
  • 2 Verwarm het mengsel in een steelpannetje gedurende 5 minuten.
  • 3 Meng de maizena met 2 theelepels water, voeg toe aan het azijn-chilimengsel, laat 5 minuten inkoken tot een stroperige saus en laat afkoelen.
  • 4 Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig.
  • 5 Voeg de paprika- en komijnpoeder toe en bak het gehakt rul.
  • 6 Breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Vouw de filodeegvellen open en snijd ze in vieren.
  • 8 Schep in een hoek van elk vel deeg wat gehakt.
  • 9 Rol vanaf de punt waar het mengsel ligt het deeg half op in diagonale richting.
  • 10 Vouw dan de punten aan de zijkant naar binnen en rol verder op.
  • 11 Verhit een laagje olie in een pan tot 175°C en frituur de rolletjes hierin gedurende 1-2 minuten.
  • 12 Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer met de zelfgemaakte chilisaus.

bereidingstip

Chilisaus over? In een brandschone, luchtdichte pot in de koelkast blijft de saus ongeveer 2 weken goed.


voedingswaarde

energie 330 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 12 gram