online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
Recepten Filopasteitjes met kalkoenreepjes en paddenstoelen

Filopasteitjes met kalkoenreepjes en paddenstoelen

ingrediënten

50 gram boter

125 gram filodeeg

250 gram kalkoenfilets

1 sjalot

125 gram champignons

1 theelepel kerriepoeder

125 milliliter crème fraîche

2 eetlepels peterselie

1 bakje tuinkers


benodigdheden

4 eenpersoons soufflébakjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Smelt de helft van de boter. Bestrijk 4 vellen filodeeg met gesmolten boter en vouw ze in vieren.
  • 3 Druk het deeg in de vormpjes. Bak de pasteibakjes in het midden van de oven in circa 10 minuten krokant en goudbruin.
  • 4 Verhit de rest van de boter en bak hierin de kalkoenreepjes lichtbruin.
  • 5 Schep het sjalotje met de champignons en kerriepoeder erdoor en bak al omscheppend 5-6 minuten.
  • 6 Meng de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Zet de pasteibakjes op borden en schep de vulling erin.
  • 8 Verdeel de overige vulling naast de pasteitjes en garneer met de peterselie en plukjes tuinkers.

bereidingstip

Neem reepjes kipfilet of varkenshaas in plaats van kalkoenreepjes.. Vervang kerriepoeder door 1 eetlepel currypasta of voeg 1 eetlepel mosterd toe.


voedingswaarde

energie 405 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 22 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier