voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
gemiddeld
45 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Flamingo-frambozencheesecake

Flamingo-frambozencheesecake

ingredi├źnten

3 blaadjes gelatine

150 gram kandijkoekjes

150 gram tarwebiscuitjes

30 gram boter

350 gram frambozen

250 milliliter slagroom

4 eetlepels suiker

250 gram mascarpone

eetbare bloemen


benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Week de gelatine in koud water. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine en meng met de gesmolten boter. Schep de gemalen koekjes in de met bakpapier beklede springvorm, druk stevig aan en zet in de koelkast.
  • 2 Pureer 250 gram frambozen. Verwarm deze frambozenpuree in een steelpan en los de gelatine en vanillesuiker erin op.
  • 3 Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel de mascarpone en de frambozenpuree voorzichtig door de slagroom en meng tot een egaal geheel.
  • 4 Schep het mengsel op de taartbodem en laat minimaal 4 uur afgedekt opstijven in de koelkast. Decoreer de taart met frambozen, eetbare bloemen en vrolijke (flamingo)prikkers.

bereidingstip

Vervang in dit recept de frambozen door aardbeien of een combinatie van bosvruchten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 6 gram