online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
gemiddeld
40 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Flamingo-limoenmuffins

Flamingo-limoenmuffins

ingrediënten

300 gram bloem

120 gram suiker

1 theelepel bakpoeder

2 eieren

250 gram kokosmelk

1 limoen

200 gram roomkaas

100 gram boter

50 gram poedersuiker

2 eetlepels bietensap

2 pakjes roze marsepein

1 chocolade glazuurstift


benodigdheden

10 muffinbakvormpjes

muffinvorm

spuitzak

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de bloem met de suiker, het bakpoeder en een snufje zout in een grote kom. Klop in een andere kom de eieren met de kokosmelk, limoenrasp en de helft van het limoensap in circa 5 minuten tot een schuimig mengsel.
  • 2 Spatel vervolgens het eimengsel door het bloemmengsel en roer tot een glad beslag. Zet de papieren vormpjes in de muffinvorm en verdeel het beslag erover.
  • 3 Bak de muffins in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Laat minimaal 2 uur afkoelen. Klop intussen de roomkaas met de boter, poedersuiker, rest van het limoensap en het bietensap tot een luchtige, roze massa. Doe het mengsel in de spuitzak en spuit een toef ervan op de muffins.
  • 4 Rol de marsepein uit. Maak er met je vingers 10 staafjes van en snijd 20 druppelvormige figuurtjes uit. Buig het topje van de staafjes naar beneden en teken er met de glazuurstift oogjes en een snaveltje op. Steek de staafjes als kop aan de voorkant in het roomkaasmengsel en druk de druppelvormige figuurtjes aan de zijkant erin als vleugels.


voedingswaarde

energie 505 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 9 gram