voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
nagerecht
Recepten Flan de mandarina y limon

Flan de mandarina y limon

ingrediënten

100 milliliter citroensap

65 gram fijne tafelsuiker

200 milliliter mandarijnensap

5 eidooiers

1 ei


benodigdheden

4 ovenvaste bakjes

1 grote ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 150ºC.
  • 2 Verwarm in een pannetje het citroensap met de suiker al roerend tot de suiker helemaal is opgelost. Laat al roerend afkoelen en roer het mandarijnsap erdoor.
  • 3 Klop de eidooiers en het ei met een garde goed los en klop het citrussap erdoor tot alles goed is gemengd.
  • 4 Zet de schaaltjes in de grote ovenschaal en verdeel het puddingmengsel over de schaaltjes. Giet kokend water in de grote ovenschaal en zet deze voorzichtig in de oven. Laat de puddinkjes in de oven in 30-40 minuten garen.
  • 5 Neem uit de oven en laat afkoelen. Laat de puddinkjes afgedekt in de koelkast goed koud worden. Garneer met wat geraspte mandarijnschil.

bereidingstip

Lekker met een schep lobbig geklopte slagroom.. Geen kant-en-klaar mandarijnensap? Pers dan circa 5 mandarijnen uit.

wijnadvies

Dit recept is lekker met de dessertwijn Castillo de las Almenas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 205 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 6 gram