online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, brunch, voorgerecht, tussengerecht
Recepten Flensje met geroosterde asperges

Flensje met geroosterde asperges

ingrediënten

75 gram bloem

1 ei

225 milliliter melk

40 gram boter

40 gram vloeibaar bakproduct

300 gram witte asperges

1 eetlepel olijfolie

50 gram mascarpone

1 theelepel citroensap

1 theelepel citroenrasp

1 bosje verse kervel

1 bosje verse dille

2 eetlepels amandelschaafsel


benodigdheden

aluminiumfolie

grillpan

  • 1 Zeef de bloem met een snufje zout en voeg het ei toe. Giet de melk er geleidelijk bij en klop met een garde tot een glad beslag.
  • 2 Verhit steeds een beetje boter en bak van het beslag 8 kleine of 4 grote, dunne flensjes. Houd ze onder aluminiumfolie warm in een matig warme oven (75°C).
  • 3 Snijd het harde uiteinde van de asperges af en snijd ze in de lengte door. Bestrijk de aspergehelften rondom met olie en gril ze om en om bruin in een hete grillpan. Bestrooi met zout en peper.
  • 4 Roer de mascarpone los met citroensap, -rasp en de helft van de kruiden. Bestrijk de flensjes hiermee. Verdeel de asperges erover en bestrooi met de rest van de kruiden.
  • 5 Vouw de flensjes dicht en bestrooi met de amandelen.


voedingswaarde

energie 290 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 8 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier