voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Flensjes met roomijs en blauwe bessen

Flensjes met roomijs en blauwe bessen

ingredi├źnten

80 gram bloem

2 eieren

250 milliliter melk

2 eetlepels boter

4 bolletjes roomijs

100 gram blauwe bessen


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Zeef de bloem boven een kom en maak een kuiltje in het midden. Meng in een andere kom de eieren met de melk.
  • 2 Giet het melkmengsel in het kuiltje van de bloem, roer tot een glad beslag en laat circa 30 minuten rusten.
  • 3 Vet een koekenpan in met boter, verhit deze op middelhoge stand en bak 8 dunne flensjes.
  • 4 Laat de flensjes afkoelen en schep het ijs en de bessen erop. Rol de flensjes op, verpak ze in in aluminiumfolie en leg minimaal 1 uur in de diepvries.
  • 5 Rooster de flensjes vlak voor het serveren 2-3 minuten op de barbecue, zodat ze van buiten warm zijn en het ijs nog bevroren is. Serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 10 gram