voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Flensjes met roomijs en blauwe bessen

Flensjes met roomijs en blauwe bessen

ingredi├źnten

80 gram bloem

2 eieren

250 milliliter melk

2 eetlepels boter

4 bolletjes roomijs

100 gram blauwe bessen


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Zeef de bloem boven een kom en maak een kuiltje in het midden. Meng in een andere kom de eieren met de melk.
  • 2 Giet het melkmengsel in het kuiltje van de bloem, roer tot een glad beslag en laat circa 30 minuten rusten.
  • 3 Vet een koekenpan in met boter, verhit deze op middelhoge stand en bak 8 dunne flensjes.
  • 4 Laat de flensjes afkoelen en schep het ijs en de bessen erop. Rol de flensjes op, verpak ze in in aluminiumfolie en leg minimaal 1 uur in de diepvries.
  • 5 Rooster de flensjes vlak voor het serveren 2-3 minuten op de barbecue, zodat ze van buiten warm zijn en het ijs nog bevroren is. Serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 10 gram