voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Florentijnse kalfsschnitzel

Florentijnse kalfsschnitzel

ingrediënten

4 sneeën oud witbrood

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

4 kalfsschnitzels

2 eetlepels bloem

1 ei

4 eetlepels olijfolie

4 eetlepels vloeibaar bakproduct

4 plakken rauwe hammen

50 gram Parmezaanse kaas

50 gram pecorinokaas

4 eetlepels kookroom


  • 1 Meng het broodkruim met de Italiaanse kruiden.
  • 2 Bestrooi de schnitzels met zout en peper en haal ze achtereenvolgens door de bloem, het ei en het gekruide broodkruim. Druk het broodkruim een beetje aan.
  • 3 Verwarm de ovengrill. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de schnitzels aan beide kanten in 2-3 minuten goudbruin en gaar.
  • 4 Leg de schnitzels naast elkaar in een lage ovenschaal, leg een plak ham op elke schnitzel en bestrooi met de kaas. Giet de kookroom erover en zet de schaal onder de grill. Laat de kaas in circa 2 minuten smelten en lichtbruin kleuren.
  • 5 Bestrooi de kalfsschnitzels met wat peper. Serveer met tagliatelle en gepofte cherry-/kerstomaatjes, sugarsnaps en wat basilicumblaadjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 41 gram