4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Foe yong hai

Foe yong hai

ingrediënten


20 min
4 personen
2 theelepels maizena

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sojasaus

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zoete chilisaus

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram roerbakgroenten

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop de eieren los met 3 el water. Schep de roerbakgroente erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Verhit in een koekenpan de olie. Schenk het eimengsel in de pan. Bak de omelet op een middelhoge stand in 10 min. lichtbruin en gaar. Keer de omelet zodra de bovenkant niet meer vloeibaar is. Bak de omelet op een lage stand als het ei te donker kleurt.
  • 3 Breng intussen in een steelpan 300 ml water met de ketchup, chilisaus, azijn en sojasaus aan de kook. Roer in een kommetje de maïzena met 2 el water glad. Schenk het maïzenapapje bij de saus en laat al roerende op een middelhoge stand tot sausdikte binden.
  • 4 Snijd de omelet in 4 stukken en verdeel over de borden. Schenk er de warme saus erover.

bereidingstip

• Voeg aan het eimengsel nog een handvol taugé of 100 g champignons in plakjes toe.. • Lekker met bami, witte rijst of mihoen.. <h4>Wat is foe yong hai? </h4> Foe yong hai is een gerecht uit de Chinees-Indische keuken dat je in Nederland veel tegenkomt bij de afhaalchinees. Het is een luchtige omelet met groenten, soms aangevuld met kip, garnalen of ham. Het gerecht wordt geserveerd met een warme, zoetzure tomatensaus die zorgt voor de herkenbare smaak.. <h4>Variëren met zelfgemaakte fu yong hai </h4> Maak je fu yong hai zelf, dan kun je eindeloos variëren met groenten. Denk aan paprika, prei, taugé, wortel of champignons: alles wat snel gaart in de pan werkt goed in deze omelet. . <h4>Vega of met vlees/vis? </h4> Wil je fu yong hai niet vega maken? Dan kun je makkelijk een van deze opties toevoegen:</br> • Kipblokjes </br> • Garnalen</br> • Hamreepjes</br> • Varkensreepjes</br>. <h4>Bewaaradvies </h4> Foe yong hai smaakt het beste als je het vers uit de pan eet, maar je kunt het gerust voorbereiden. Maak de omelet maximaal 1 dag van tevoren en bewaar hem, zonder saus, afgedekt in de koelkast. De zoetzure saus kun je apart bewaren, ook tot 1 dag. </br> Warm de omelet kort op in de pan of magnetron en voeg de saus pas op het laatst toe, zodat alles zijn structuur behoudt. . <h4>Wat zit er allemaal in foe yong hai?</h4> Foe yong hai is in de basis een luchtige omelet gemaakt van eieren en roerbakgroenten zoals paprika, prei, taugé, wortel en champignons. In veel varianten wordt er kip, garnalen, ham of varkensreepjes aan toegevoegd. Het gerecht wordt altijd geserveerd met een warme zoetzure tomatensaus, vaak gemaakt van tomatenpuree, azijn, suiker en soms een beetje bouillon.. <h4>Hoe gezond is foe yong hai? </h4> Foe yong hai kan een gezondere keuze zijn, vooral als je veel groenten toevoegt en de saus zelf maakt. De omelet bevat eiwitten uit de eieren en de groenten zorgen voor vitaminen en vezels. Let op: de zoetzure saus van de afhaal kan flink wat suiker bevatten; zelfgemaakte saus maakt het gerecht een slimmere keuze.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 182 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st