online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
tussendoortje, nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Frambozen-bietensorbet

Frambozen-bietensorbet

ingrediënten

250 gram suiker

400 gram frambozen

250 milliliter bietensap


  • 1 Breng de suiker met 250 ml water aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en laat afkoelen.
  • 2 Pureer de frambozen tot een dikke saus (coulis). Voeg deze coulis met het bietensap toe aan de afgekoelde suikersiroop. Roer tot een smeuïg mengsel en schep in een diepvriesdoos.
  • 3 Zet deze in de diepvries en roer na 45 minuten, en daarna ieder half uur, om tegen de vorming van ijskristallen.
  • 4 Pureer het half bevroren ijs na 2,5 uur met een staafmixer en laat de sorbet verder bevriezen.

bereidingstip

Voeg aan dit recept 1 theelepel fijngehakte tijm toe. . Pureer 1 theelepel sinaasappelrasp met de frambozen.


voedingswaarde

energie 305 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 2 gram