voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
tussendoortje, nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Frambozen-bietensorbet

Frambozen-bietensorbet

ingrediënten

250 gram suiker

400 gram frambozen

250 milliliter bietensap


  • 1 Breng de suiker met 250 ml water aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en laat afkoelen.
  • 2 Pureer de frambozen tot een dikke saus (coulis). Voeg deze coulis met het bietensap toe aan de afgekoelde suikersiroop. Roer tot een smeuïg mengsel en schep in een diepvriesdoos.
  • 3 Zet deze in de diepvries en roer na 45 minuten, en daarna ieder half uur, om tegen de vorming van ijskristallen.
  • 4 Pureer het half bevroren ijs na 2,5 uur met een staafmixer en laat de sorbet verder bevriezen.

bereidingstip

Voeg aan dit recept 1 theelepel fijngehakte tijm toe. . Pureer 1 theelepel sinaasappelrasp met de frambozen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 2 gram