online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
35 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Frambozentaart met Hüttenkäse

Frambozentaart met Hüttenkäse

ingrediënten

60 gram boter

165 gram witte basterdsuiker

120 gram kandijkoekjes

4 blaadjes witte gelatine

350 gram frambozen

2 eieren

200 gram hüttenkäse

100 milliliter crème fraîche

100 milliliter demi crème fraîche

5 blaadjes munt


benodigdheden

springvorm

  • 1 Smelt de boter. Voeg de gesmolten boter en 15 gram basterdsuiker toe aan de verkruimelde koekjes en meng goed.
  • 2 Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de ingevette taartvorm, druk stevig aan en zet in de koelkast.
  • 3 Week intussen de gelatineblaadjes circa 5 minuten in koud water. Pureer 200 gram van de frambozen en breng de frambozenpuree in een pannetje aan de kook. Neem van de warmtebron en roer de uitgeknepen gelatineblaadjes erdoorheen. Laat de puree afkoelen.
  • 4 Splits de eieren en bewaar de eiwitten in de koelkast. Klop de eidooiers los in een kom en voeg 150 gram basterdsuiker toe.
  • 5 Roer de frambozenpuree, de Hüttenkäse en de crème fraîche er goed door.
  • 6 Klop in een brandschone kom de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het frambozenmengsel.
  • 7 Giet het mengsel op de koekbodem in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
  • 8 Laat de taart circa 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer de taart met de overige frambozen en wat muntblaadjes.

bereidingstip

Gebruik voor de puree eventueel frambozen uit de diepvries wan- neer er geen verse frambozen verkrijgbaar zijn.


voedingswaarde

energie 290 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 7 gram