online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
gemiddeld
35 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Frambozentaartjes met pistache

Frambozentaartjes met pistache

ingrediënten

125 gram boter

125 gram poedersuiker

50 gram amandelen

225 gram bloem

2 eetlepels bloem

1 ei

250 gram mascarpone

100 gram Griekse yoghurt

1 vanillestokje

300 gram frambozen

75 gram pistachenoten

1 takje munt


benodigdheden

6 taartvormpjes

bakpapier

blindbakvulling

  • 1 Vet de taartvormpjes in. Meng 75 gram poedersuiker met de amandelen en de bloem. Voeg de rest van de boter en het ei toe en kneed tot een soepel deeg. Vorm er een bal van en leg circa 15 minuten in de diepvries.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180ºC. Verdeel het deeg in 6 stukken en rol elk stuk op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een cirkel van circa 13 cm Ø. Bekleed de vormpjes ermee en leg er een stukje bakpapier met de blindbakvulling op.
  • 3 Bak de bodempjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin. Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling en laat de bodems afkoelen.
  • 4 Meng de mascarpone met de yoghurt, het vanillemerg en 25 gram poedersuiker. Schep 2 eetlepels van deze vulling op elke bodem.
  • 5 Zet de frambozen op de kop naast elkaar erop. Bestrooi de frambozentaartjes met de pistachenoten en de rest van de poedersuiker. Garneer met de muntblaadjes.


voedingswaarde

energie 735 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 15 gram